Lurer du på om amerikansk fotball er noe for deg?
Ta en titt på denne videoen før du bestemmer deg:

 

 

Amerikansk fotball er en av USA’s nasjonalidretter og samtidig en av de mest populære. Finalen i det nasjonale sluttspillet, Super Bowl, er det mest populære enkelt-dags-arrangementet i USA, og samtidig også et av verdens mest sette sportsarrangement. I 2014 ble det satt seerrekord med 111,5 millioner amerikanere benket fremfor tv-en samtidig.

Amerikansk fotball er en spennende idrett. Det er først og fremst en utrolig sosial og morsom sport. En får testet og utviklet sine evner til å samarbeid med andre, og det å bygge et lag. I tillegg passer sporten for alle, selv om du er liten eller stor. Alt som kreves er at du tåler en trøkk

Prøv det da vell! Ta en tur innom Varden kunstgress for å prøve deg. Ingen forhåndskunnskaper er nødvendig. Treningstidene finner du under siden for lagene: Senior eller Junior

Er noe uklart? Send oss en melding eller spør oss på facebook.

Ofte Stilte Spørsmål (FAQ)

Hvem passer amerikansk fotball for?

Amerikansk fotball er en sport som passer for alle: store som små, teknisk som sterk, kvinner som menn. Fellesnevneren er at alle spillere bør kunne tåle en trøkk.

Bergen Storm har i øyeblikket bare et seniorlag for utøvere 17 år og oppover, men i handlingsplanen til klubben står ønsket om å få startet opp juniorprogrammet igjen. Vi er derfor åpen for å ta inn spillere helt ned i 13 års alder som ønsker å prøve sporten.

Hva koster det å spille?

Spillerkostnader varierer litt med tanke på hvor gammel du er. Alle må betale et klubbmedlemsskap på 250 kroner. I tillegg kommer en treningsavgfit på 1.500 kr for senior og 1.250 kr for junior, som dekker treningstilgang og felles bruk av klubb/treningsutstyr. I tillegg, for å være godkjent for å spille kamp, må hver spiller løse en lisens til forbundet som inkluderer en spillerforsikring hos If.

Reiser og bortekamper må dekkes i tillegg, men som oftest ordner vi transport med f.eks buss som gjør det rimeligere per person å reise.

Totalkostnad for en konkurransedeltakende seniorspiller(les: aktiv spiller i nasjonalt seriespill)  i kalenderåret 2015 er 3.7o0 kr som inkluderer medlemskap, treningsavgift, reiser til bortekamper og forbundslisens / forsikring. Skal du låne utstyr av klubben kan dette leies til 300,- kr ekstra.

For førsteårsspillere/nye spillere gis det en rabatt på 300,- for å prøve sporten.

Hvor spiller Bergen Storm kampene sine?

Bergen Storm spiller sine hjemmekamper på Varden Kunstgress. Her har vi treningstider mandag og onsdag kl 20:00 – 22:00.

Hva utstyr trengs det for å spille?

For å spille kamp kreves det litt utstyr: hjelm, skulderpads, bukse med padding, samt tannbeskytter. Vi har utstyr til låns og til trening om du ønsker å prøve. Ellers trenger du bare noen kunstgressko/fotballsko til å springe i.

Er det høy risiko for skader?

Amerikansk fotball er en kontakt- og kollisjonssport som gjør at blåmerker, forstlåtte fingre og blå tær kan bli en del av hverdagen. Dette er i kategorien hva en amerikansk fotballspiller må tåle. Alvorlige skader utover dette er ikke vanlig. Årsaken til dette er erfarne trenere med fokus på skadeforebygging, og god teknisk trening og spillerbeskyttelse som gjør at kollisjonene kan høres dramatisk ut men uten et skadeelement for spilleren. Norske trenere er spesielt bevisst på muligheten for hodeskader som hjernerystelse eller nakkeskader, og tar dette på ytterste alvor.

Norsk nivå på amerikansk fotball er langt lavere enn hva man finner i, for eksempel, NFL hvor farten er høyere og spillerne tyngre. Det er derfor unaturlig å sammenligne skadesituasjonen mellom NFL og norsk nivå.

Ønsker du å vite mer om skader i amerikansk fotball kan du lese mer om temaet på Wikipedia.