Varden kunstgress – med like mye aktivitet som Storm har hatt det siste året

Da var vi endelig i gang igjen. Omtrent ett år etter at aktiviteten på Varden kunstgress ble lagt død, treningstidene spist opp av andre idretter, og målstengene fjernet fra banen, er vi klar for å bygge opp klubben…. helt.fra.scratch. Her følger litt info om hva som har skjedd siden sist.

Fra 2.divisjons sluttspill til ingen aktivitet

Bergen Storm spilte i 2015 sin siste obligatoriske kamp i norsk serie, i sluttspillet for 2.divisjon. Storm endte sesongen 3-3 og 4.plass i 2.divisjon, men var faktisk 10 sekunder unna fra å ta seieren i 2.divisjonspulje vest som ville kvalifisert til å spille 2.divisjonsfinalen. Kanskje like greit, tenker man, da Storm mønstret bare 13 mann til kamp i sluttspillet mot Trolls. Kanskje var oppslutningen et tegn på at forpliktelsene til klubben ikke var sterke nok… trenden skulle fortsette inn mot 2016.

I Mars 2016 trakk Storm sitt seniorlag seg fra serien, og spillerne meldte overgang til andre klubber. Under klubbens regulære årsmøte i juni 2016 var footballen helt død. Treningstidene var overtatt av andre, målstengene på Varden var fjernet, og klubben besto utelukkende av cheerleading, som organisatorisk holdt fotballdelen kunstig i live. Alle styremedlemmer, trenere og spillere var vekke.

Vi må tilbake til 2015 for siste Storm kamp på Varden Kunstgress, her mot Fredrikstad Kings.

Være eller ikke være

Noen ildsjeler, for gamle til å spille, engasjerte seg høsten 2016 for å se om klubben kunne ha en fremtid. Målet var å få på plass juniorsatsing for å drive langsiktig oppbygning av klubben igjen. For å få dette til måtte klubben bruke mer ressurser på juniorer enn før, ha dedikert hovedtrener og støtteapparat rundt vedkommende. Ildsjelene satte frist til Superbowl og februar 2017 for å få dette på plass. Hvis ikke ville klubben legges ned.

Under et ekstraordinær generalforsamling oktober 2016, ble det besluttet å skille cheerleading ut i en egen organisatorisk enhet med eget styre. Opprinnelig organisatorisk enhet ble dermed en ren fotballenhet. Ny leder for klubben ble valgt til Storm veteranen Eirik Talhaug.

Trener på plass, oppbygningen klar til å starte

Eirik Talhaug valgt til ny leder for Bergen Storm

Med en stadig større gruppe med ildsjeler på det organisatoriske plan (takk til Eirik Talhaug, Anders Haukås, Tom Willy Grongan, Kaj Hopland, Thomas Midtun, Bård Strøm, Robert Fredriksen, Markus Johannessen og Erik Nødtvedt)har det vært flere kontruktive aktiviteter og møter. Gruppen har i stor grad tatt rekrutteringsansvaret alvorlig, og født titalls barn fortsatt et stykke under fotballalder), men det holder dem unna Varden foreløpig. Gleden var stor da Storm veteran Stein Rage aksepterte hovedtreneransvaret. De organisatoriske og sportslige rammebetingelsene er dermed på plass for å komme i gang.

 

Vi gleder oss til å komme i gang, og håper så mange som mulig vil være med å bygge opp klubben igjen.

Comments are closed.